Дани српског филма у Штутгарту

Дани српског филма у Штутгарту одржаће се 9. до 12. новембра. Биће приказана три филма - "Монтевидео, Бог те видео", "Љубав и други злочини" и "Тилва Рош". Организатор је Српска академска мрежа Никола Тесла из Штутгарта.

Дани српског филма у организацији Српске академске мреже Никола Тесла из Штутгарта одржаће се у том немачком граду од 09. до 12. новембра, у Генерационенхаус Хеслаху.

Српска академска мрежа Никола Тесла из Штутгарта, у три интернационално награђивана филма, публици жели да представи једну Србију - емотивну, разнолику, са снажним сликама које улазе под кожу, истовремено пуним хумора и озбиљних мисли.

"Монтевидео - Бог те видео!", у режији Драгана Бјелогрлића, на репертоару је 9. новембра. Овај филм је прича о љубави према спорту, дружењу, упорности, стварању великих пријатељстава и љубави, о лепоти и једноставности живота које се проналазе у малим стварима. Инспирисан је успехом репрезентације Краљевине Југославије на Светском првенству у Уругвају у 1930.

"Љубав и други злочини" Стефана Арсенијевића биће приказан 10. новембра. То је филм о промени, љубави, одласку, новом почетку. Пре него што се започне нови живот, мора се завршити са старим. У филму игра Аница Добра, која каријеру успешно гради и у Немачкој.

"Тилва Рош" Николе Лежајића је филм о одрастању у малом граду испричан језиком урбане генерације. Два нераздвојна пријатеља, скејтери, проводе своје прво лето после средње школе, снимајући видео клипове у којима изводе разне вратоломије-и такмиче се за наклоност Дуње, тинејџерке из Француске. На репертоару је 12. новембра.

Организатори позивају заинтересоване волонтере да име се придруже у овој, и другим активностима.

Српска академска мрежа - Никола Тесла је удружење са седиштем у Штутгарту које успешно реализује пројекте у области образовања, културе и интеграције српске заједнице у друштвени живот Немачке. Кроз своје активности, омогућују сарадницима и члановима интересантне контакте, бесплатно учешће на стручним семинарима и конференцијама и тимски рад у занимљивим пројектима.

Овај пројекат помогао је Филмски центар Србије и Туристичка организација Србије.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи