Дани српске културе у Темишвару

Манифестација "Дани српске културе у Темишвару" одржаће се од 6. новембра до 6. децембра. Дане ће отворити Братислав Петковић, министар културе и информисања Републике Србије. Публици ће се представити различити културно - уметнички садржаји који промовишу српску културу.

Братислав Петковић, министар културе и информисања отвориће манифестацију  "Дани српске културе у Темишвару" која ће се одржати од 6. новембра до 6. децембра.

"Дани српске културе у Темишвару" почеће пројекцијом филма „Шешир професора Косте Вујића", а наредних месец дана румунској публици биће представљени различити садржаји којима се промовише српска култура.

Припремљен је мини сајам српске књиге, изложба уметничке фотографије „Сведоци трајања - српски манастири и цркве у Румунији", румунско - српско књижевно вече, концерт духовне музике, концерт „Тамбураши банатске равнице", Славски концерт на коме наступају културно уметничка друштва из Румуније и Србије и позоришне представе „Балкански шпијун" у извођењу Српског позоришног студија из Темишвара и „Трансилванија" Драгана Никиолића у извођењу Београдског драмског позоришта.

Представу "Трансилванија" је режирао Милан Караџића, а играју Наташа Нинковић, Војин Ћетковић, Вук Костић, Никола Ракочевић, Весна Чипчић, Марко Живић, Милица Зарић и Милорад Дамјановић.

У Румунији живи око 20 000 Срба, а у румунском парламенту су присутни већ 21 годину.  

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи