Јадранка Јовановић у Њујорку

У Вејл рецитал сали Карнеги Хола, 29. октобра је заказан наступ српске оперске певачице Јадранке Јовановић. Програм "Светских музичких бисера" обухвата најпознатије композиције света, укључујући и музичке куриозитете са Исланда и Кине.

У 120. сезони њујоршког Карнеги хола, у Weill Recital Hall, 29. октобра наступа Јадранка Јовановић. Српска уметница ће се представити концертом „Светски музички бисери" уз клавирску пратњу проф. Николе Рацкова.

„Програм „Светски музички бисери" на десет језика обухвата дела Шуберта, Бизеа, Росинија, затим познате теме из историје филмске музике („Кум", „Мама миа"), италијанске канцоне, француске шансоне, грчки сиртаки, руске романсе, српске соло песме, јеврејску музику, али и музичке куриозитете са Исланда и Кине", наводи Јадранка Јовановић непосредно пре одласка у САД.

"Овај јединствен и аутентичан музички пројекат представља уметничку шетњу кроз свет", каже Јадранка Јовановић и истиче да захтева способност „интерперетативне трансформације
у неколико супротстављених музичких фахова".

Јадранка Јовановић ће наступити уз пет различитих музичких инструмената, а најављује и бројна изненађења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи