Српско - канадски медицински одбор

Српско - канадски медицински одбор је основан на иницијативу принцезе Катарине Карађорђевић са циљем да се повежу медицински експерти из Србије и канадске дијаспоре, саопштила је Краљевска породица.

Под покровитељством принцезе Катарине и подршку Лајфлајн Канада хуманитарне организације основан је Српско - канадски медицински одбор са циљем повезивања медицинских експерата између две земље.

На иницијалном састанку који је водио др Томислав Стантић, медицински експерти који живе и раде у Канади сложили су се да учествују у овом веома важном пројекту успостављања и ојачавањe сарадње и контаката међу лекарима.

"Велико ми је задовољство да видим бројне експерте који су се придружили акцији са циљем стварања бољих услова за рад доктора у Србији. Дугогодишњи хуманитарни рад уверио ме је да су доктори и медицински радници прави хероји и заслужују сву помоћ коју можемо да им пружимо. Надам се да ће Српско-Канадски Одбор вредно радити да обезбеди боље услове, обуку и знање колегама у Србији", рекла је принцеза Катарина приликом обраћања присутнима.

Састанку су присуствовали др Петар Ердељан (урологија/ендоурологија), др Петра Влаовића (Урологија/лапораскопија и роботичка хирургија), др Мирјана Бешир (психијатрија), др Светлана Миленковић (ендокринологија, епидемиологија, интерна медицина и психијатрија), др Милош Поповић (неуро-рехабилитација и научни рад на пољу хирургије кичмене мождине), др Џери М. Маниате (хематологија/онкологија), др Иван Пашић (интерна медицина/кардиологија), Наташа Вељовић (председник администрације и финансија у здравственој индустрији).

Принцеза Катарина основаће медицинске одборе у Америци (у Њујорку и Чикагу) као и Европи (у Лондону и Атини ) стоји у саопштењу Краљевске породице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи