Братство на улицама Инзбрука

Инзбрук је протеклог викенда био српски град. Четрдесети рођендан клуба "Братство" је подигао овај тиролски град и његове госте на ноге. Подмлађена управа клуба ће настојати да ова манифестација постане део редовне туристичке понуде Инзбрука.

У Инзбруку је одржана прослава 40 година постојања клуба „Братство" под називом „Волим своје поштујем туђе", клуб је о свом јубилеју добио и нове просторије.

Манифестацију је отворио председавајући парламента града Инзбрука магистар Герхард Фриц. Нове просторије клуба „Братство" званично је отворио заменик градоначелника Кристоф Кауфманн, који је позвао трубаче да засвирају за срећу и успех клуба, чији ће постати почасни члан.

„Тирол ово није доживео ниједном у овој мери да се странци и страни клуб представе на овако леп и дисциплинован начин, зато смо одали највеће признање и прихватили да подржавамо иницијативу ових младих људи, који су у наше друштво већ добро интегрисани , али са овим само стављају прави печат на то да ћемо их и даље подржавати и бити уз њих", рекао је поводом манифестације заменик градоначелника Кристоф Кауфман.

„Нова управа подмлађена са новим младим кадровима и са екипом младих ентузијаста је покренула иницијативу да се "Братство" из клуба претвори у институцију наших грађана у Инзбруку и Тиролу", стоји у саопштењу клуба поводом овог догађаја који бележи велику посету и интересовање.

Клуб „Братство" је овом манифестацијом први пут у историји Тирола постао део туристичке понуде Инзбрука који годишње посети више од 2 милиона туриста.

Тродневна манифестација протеклог викенда обухватила је изложбе „Братство кроз историју" као и изложбу радова српских уметника у дијаспори. У недељу је одржан целодневни Културно-уметнички и забавни програм на Марктплатзу у центру Инзбрука. На великом подијуму учествовали су гости и фолклорна друштва из Србије, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Италије, Немачке и Аустрије. Наступили су певачи естраде народне и забавне музике, трубачки оркестар - учесници Гуче, и глумци. Одржано је и такмичење најбољих српских кувара - роштиљџија и мајстора за котлић.

Кроз град Инзбрук прошао је и свечани дефиле, био је то "фестивал културе и традиције". Са учесницима дефилеа коло су заиграли Аустријанци, Шпанци, Индијци, Кинези, Немци, Италијани и велики број туриста, који су у том тренутку били на платоу испред чувеног Златног крова града на реци Ин. У вечерњим часовима одржана је свечана академија уз пригодан музички програм. Обележавање годишњице клуба „Братство" завршено је фолклоријадом и народном игранком. Целокупан догађај је пратио и спортски дан: играо се фудбал, шах, стони тенис, пикадо...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи