Српска медицинска дијаспора

"Дани српске медицинске дијаспоре 2012" одржаће се од 4. до 6. октобра у Београду и Сурдулици. Учесници ће обрадити теме из области ургентне медицине, патологије, дерматологије и туберкулозе. Институту за неонатологију ће бити уручен инкубатор за бебе набављен средствима прикупљеним на прошлогодишњој конференцији.

Трећа конференција "Дани српске медицинске дијаспоре 2012", чији је циљ унапређење сарадње и размена искустава лекара који раде у Србији и иностранству, биће одржана од 4. до 6. октобра у Београду и Сурдулици, најављено је на конференцији за новинаре.

"Циљ конференције је унапређење сарадње наших лекара и експерата на пољу медицинских наука из дијапоре и на тај начин Лекарска комора жели да настави блиску сарадњу стручњака из Србије и оних који раде у иностранству", казала је директорка Лекарске коморе Србије др Татјана Радосављевић.

Скуп ће послужити размени искустава о различитим областима медицине и новим достугнућима, рекла је Радосављевић, наводећи да ће осим симпозијума у главном граду Србије, бити одржан и стручни скуп у Сурдулици.

Учесници три стручна скупа у Београду и једном у Сурдулици, како је најављено, обрадиће теме из области ургентне медицине, патологије, дерматологије и туберкулозе.

Како је казала Радосављевићева, конференција има и хуманитарни карактер, јер ће уочи отварања, Институту за неонатологију бити уручен инкубатор за бебе набављен захваљујући средствима прикупљеним на хуманитарном балу који је организован у оквиру прошлогодишње конференције.

Она је казала да је скуп акредитован и да ће лекари моћи да стекну бодове који су им неопходни за лиценцу.

На свечаном затварању скупа, односно на седници Скупштине Лекарске коморе у Сремским Карловцима биће додељена признања ЛКС а награда за животно дело биће додељена најстаријем члану тог тела др Драгославу Ерцеговцу, најавила је др Радосављевић.

Потпредседник конференције "Дани српске медицинске дијаспоре 2012" др Драгана Милутиновић очекује да ће, захваљујући том скупу, домаћи лекари моћи да оду на стручно усавршавање у иностранство.

Она је навела да је учешће на конференцији до сада потврдило око 2.000 стручњака, међу којима су лекари пореклом из Србије који сада раде у САД, Немачкој, Норвешкој, Шведској, Аустрији, Италији, Хрватској, Словенији...

Како је речено на конференцији, прошле године на "Данима српске медицинске дијаспоре" учествовало је око 4.000 лекара из Србије и иностранства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи