Заједнички концерт у Темишвару

Дан европске сарадње, 21. септембар, прославиће се широм Европе. Сарадња Србије и Румуније биће обележена концертом у Темишвару на коме ће учествовати Бајага и инструктори и румунска група "The Road Band". Манифестација "Заједничке границе - заједничка будућност!" слави достигнућа сарадње европских региона и земаља.

У оквиру манифестације Дан европске сарадње, 21. септембра, који ће бити обележен широм Европске уније под слоганом "Заједничке границе - заједничка будућност!", сарадња Румуније и Србије биће употпуњена заједничким концертом у Темишвару.

Концерт у Парку ружа у Темишвару, на коме ће наступити "The Road Band" из Румуније и Бајага и Инструктори из Србије, организује Регионална канцеларија за прекограничну сарадњу Темишвара, у партнерству са министарством регионалног развоја и туризма Румуније и Канцеларије за европске интеграције Владе Србије, а уз подршку града Темишвара.

Дан европске сарадње 21. септембра први пут ће бити обележен широм Европске уније, биће одржано више од 160 јавних догађаја широм Европе током недеље од 17. до 23. септембра.

Како су у најави концерта истакли организатори, Дан европске сарадње прославља достигнућа сарадње европских региона и земаља.

Сарадња није само унутар граница Европске уније, већ је присутна и у оквиру спољних граница Европске уније кроз финансирање заједничких пројеката, као и у случају ИПА програма прекограничне сарадње Румунија - Србија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи