Милија Белић излаже у Греноблу

Мултимедијални уметник Милија Белић представиће се у оквиру изложбе слика, скулптура, инсталација и радова на папиру од 22. септембра до 13. октобра године у Греноблу. Средином новембра очекује се његова самостална изложба најновијих скулптура у Паризу.

Милија Белић, мултимедијални уметник, увршћен је у међународну селекцију од 48 уметника апстрактне оријентације који ће се представити у оквиру изложбе слика, скулптура, инсталација и радова на папиру од 22. септембра до 13. октобра 2012. године у Pont de Claix, на ободу Гренобла.

Изложба је замишљена да представи крем актуелне француске уметничке сцене у домену апстракције, а велика је вероватноћа да ће је видети и београдска публика наредног пролећа.

Милија Белић је подједнако присутан на нашој и француској уметничкој сцени.

Средином новембра изложиће најновију серију скулптура на самосталној изложби у Галерији Монод у Паризу.

Милија Белић, сликар, вајар, теоретичар уметности, дипломирао је сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду 1978. Докторирао је уметност и науке о уметности на Сорбони, 1994. године. У Француској борави од 1983. године. Излагао је на већем броју самосталних и заједничких изложби. Белићеви радови се налазе у бројним колекцијама у земљи и иностранству. Аутор је више књига, највише из домена теорије уметности које се могу пронаћи у најважнијим светским библиотекама.
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи