Међународни сусрети писаца у Београду

У Београду ће се од 20. до 25. септембра одржати 49. Београдски међународни сусрети писаца. Учествује 45 писаца из 24 земље, а међу њима су и српски писци из расејања. Планирана су и гостовања писаца у градовима Србије.

У Београду ће се од 20. до 25. септембра одржати 49. Београдски међународни сусрети писаца. На Сусретима учествује 45 писаца из двадесет и четири земље, међу којима су и писци из расејања.

Свечано отварање 49. међународних сусрета писаца биће одржано 21. септембра у Сава центру. Присуствоваће Братислав Петковић, министар културе, Радомир Андрић, председник Удружења књижевника Србије, Драган Мраовић, председник Одбора за међународну сарадњу УКС, као и писци из света.

У Удружењу књижевника Србије, 18. септембра, одржаће се Српско-француски сусрет, а учествују Даница Додић и Ђорђе Арсенијевић.

У Дому Војске Србије истог дана УКС, Скупштина Срба дијаспоре у Француској и Савез потомака ратника Србије 1012. - 1920. организују француско-српско вече поезије Укрштени погледи Ђорђа Арсенијевића и Данице Додић и њихових пријатеља.

На завршној вечери, 25. септембра, у Дому културе Вук Караџић, учествује тринаест писаца из расејања Ранко Радовић (Канада), Теодора Тода Матић Медић (Аустралија), Даница Додић (Француска), Ђорђе Арсенијевић (Француска), Властимир Станисављевић Шаркаменац (Француска), Даница Станисављевић (Француска), Никола Шуица (Француска), Љиљана Вукић (Немачка), Владан Ракић (Немачка), Љиљана Црнић (Хрватска), Елеонора Лутхандер (Шведска), Вјера Милачић Дрекаловић (Грчка), Весна Баиин (Индија).

Поред песничких трибина, планирана су и гостовања писаца у градовима Србије - Крушевцу, Зајечару, Пожеги, Крагујевцу, Новом Пазару, Лозници, Пожаревцу, Мрчајевцима, Суботици, Врбасу, Смедереву, Мокрој Гори...

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи