Српска храна у Москви

У Москви се од 17. до 20. септембра одржава сајам прехрамбене индустрије "World Food". На два национална штанда представиће се 21 српска компанија и једно удружење. Циљ је промоција и повећање извоза српских прехрамбених производа на руско тржиште које 40 одсто својих потреба за храном задовољава из увоза.

У Москви, 17. септембра, почиње највећи јесењи сајам прехрамбене индустрије на свету "World Food" у оквиру кога ће се на два национална штанда представити 21 српска компанија и једно удружење, најавила је Агенција за страна улагања и промоцију извоза Републике Србије (СИЕПА).

СИЕПА по седми пут организује наступ српских предузећа на сајму прехране "World Food" у Москви, који се одржава од 17. до 20. септембра.

Циљ наступа на сајму је промоција и повећање извоза српске прехрамбене индустрије на тржиште од 140 милиона људи, које 40 одсто својих потреба за храном задовољава из увоза (више од 50 одсто меса и млечних производа Русија увози).

Захваљујући Споразуму о слободној трговини, извоз српских прехрамбених производа у Русију сваке године расте (у 2011. години забележен је раст од приближно 40 одсто), те она представља веома значајно извозно тржиште за нашу земљу.

Ове године Србија се представља са својим производима на укупној површини од 227 метара квадратних, и то на два национална штанда - Воће и поврће и Месо и везане индустрије.

На прошлогодишњем наступу 20 српских компанија је остварило око хиљаду контаката, а само за време трајања сајма договорено је више извозних послова у укупној вредности од 27 милиона евра.

"World Food Moscow" је водећи међународни сајам из области прехрамбене индустрије на тржишту Русије и земаља бившег Совјетског Савеза, који се већ 20 година одржава једном годишње у Москви, у сајамском простору Експоцентар.

У 2011. години, на површини од приближно 25.000 метара квадратних своје производе је представило 1420 излагача из 65 земаља. Током четири дана, сајам је обишло 44971 специјализованих купаца и дистрибутера, који су за циљ имали проналазак нових добављача

Сајам чини неколико тематских целина одвојених по павиљонима - воће и поврће, млеко и млечни производи, месо и риба, кондиторски производи, чај и кафа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи