Миксер у Културном центру у Паризу

У Културном центру Србије у Паризу изложбом младих дизајнера Балкана отворена је изложба којом се представио београдски Миксер, један од највећих фестивала креативности и културне индустрије региона. Миксер у Паризу гостује од 18. септембра до 14. октобра. Презентација је део париске Недеље страних култура.

У оквиру Недеље страних култура (Semaine des cultures étrangères) у организацији Форума страних културних центара у Паризу (FICEP), у Културном центру Србије одржава се презентација београдског фестивала Миксер.

Миксер је у Културном центру Србије у Паризу представљен као мултидисциплинарна платформа која афирмише културне индустрије региона и организује један од највећих фестивала креативности на Балкану.

Миксер у Паризу је почео 18. септембра, а поставка ће бити отворена до 14. октобра 2012. године.

На изложби у Српском куклтурном центру у Паризу представљена је изложба Млади дизајнери Балкана (Young Balkan Designers) - селекција радова најбољих талената региона - победника међународног конкурса Миксер фестивала.

Осим увида у све занимљивију сцену балканског индустријског дизајна, Миксер париској публици представља планове за ревитализацију Савамале као будуће прворазредне културне и туристичке дестинације града Београда.

Изложба младих дизајнера у Паризу према оцени Миксера доприноси промени стереотипне слике о српској престоници као града приступачне забаве и лаких нота на сплавовима, она промовише Београд и Балкан као генераторе светски релевантне савремене културе и дизајна.

Миксер је основан 2010. године и од тада окупља професионалце и ентузијасте који кроз различите пројекте културне индустрије са посебним нагласком на регионалну сарадњу. Миксер је познат по брисању генерацијских ограда јер окупља младе таленте различитих креативних дисциплина, али и највеће звезде уметничке сцене Србије, региона и света. Мултидисциплинарност Миксера подразумева дизајн, архитектуру, визуелне уметности, моду, музику, гастрономију...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи