Савремени иконопис у Чикагу

У Саборном храму Васкрсења Христовог у Чикагу биће организована изложба савременог српског иконописа, од 8. до 12. септембра. Изложбу обухвата четрдесет радова седам аутора. Изложба ће бити приређена поводом Свеправославног епископског сабора.

Изложба савременог српског иконописа биће организована од 8. до 12. септембра у Саборном храму Васкрсења Христовог у Чикагу, у сарадњи са Институтом за студије културе и хришћанства из Београда.

Изложба ће, како је најавио институт, бити приређена поводом Свеправославног епископског сабора који ће у истом периоду бити одржан у Чикагу.

Епископ Лонгин је приметио да ће изложба показати суштинску везаност православне духовности и српске уметности и стваралаштва, као и допринос који "иконописци дају духовном буђењу и узрастању српског, као и других народа".

"Наш саборни храм и епархија са задовољством ће угостити изложбу савремене српске иконографије у Чикагу, која ће се подударити са важним догађајима у животу наше локалне заједнице", додао је он.

Старешина храма Дарко Спасојевић сматра да ће изложба пружити јединствену прилику парохијанима и гостима Саборног храма да погледају и сазнају више о радовима изванредних савремених српских иконописаца.

Изложбу, која обухвата 40 радова седам аутора, отвориће председник Института за студије културе и хришћанства професор др Давор Џалто.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи