Срби дежурни кривци

Изложба фотографија Тома Стодарта на Олимпијским играма у Лондону директно, пристрасно и злонамерно клевета српски народ. Поставка је доступна бројним туристима и олимпијцима који на Олимпијским играма "у духу међунационалне толеранције" посећују престижно излагачко место на отвореном на обали Темзе.

У Лондону је на отвореном на самој обали Темзе постављена изложба фотографа Тома Стодарта "Перспективе" (Tom Stoddart Perspectives) чији је велики број експоната директно уперен против Србије и српског народа.

Срби су на Перспективама Тома Стодарта представљени као злочинци, док су Албанци са Косова и Метохије и Муслимани из Босне и Херцеговине представљени као жртве. Притом су изнети подаци који нису истинити, стоји у извештају објављеном на порталу Србел. нет.

Тако, на пример, испод фотографије на којој је приказан загрљај мајке и детета пише: „Албанија 1999 - После доласка са Косова у избеглички камп у Кукеш, у Албанију, породица коју су српске снаге раздвојиле на путу, поново се окупила. Један и по милион косовских Албанаца је „етнички очишћен" током пролећа."

Испод фотографије дечака иза аутобуског прозора написано је: „Македонија 1999. - Избеглице су аутобусом одвежене у логор (камп) по доласку у Македонију са Косова током пролећа 1999. када су српске снаге протерале 1,5 милион косовских Албанаца из њихових домова."

Ово су само нека од понуђених објашњења која директно сатанизују српски народ, а доступна су Енглезима и великом броју туриста који у Лондону бораве у време Олимпијских игара.

Иначе, Том Стодарт је радио за Сандеј Тајмс (Sunday Times) и Тајм Магазин (Time Magazine). У његовој биографији је наведено да је био сведок рата у Либану, пада берлинског зида, Менделиног избора за председника, рата против Садама Хусеина у Ираку, али и "крваве опсаде Сарајева". Стодарт је од Тонија Блера 1997. године добио ексклузивно право праћења изборне кампање "иза кулиса".

Поводом изложбе Тома Стодарта припадници српске заједнице широм света траже реаговање званичника Србије, а Српска радикална странка је чак издала саопштење којим позива министра спољних послова да се обрати Амбасади Велике Британије са захтевом да се спорни експонати уклоне, као и да се српском народу упути извињење због једностраног и антисрпског представљања сукоба на простору бивше СФРЈ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи