Смедеревска песничка јесен

Овогодишњи 43. Међународни фестивал поезије Смедеревска песничка јесен одржаће се од 15. до 19. октобра. У оквиру фестивала расписани су конкурси за доделу награда "Златна струна", "Змај Огњени Вук" и "Златко Красни".

Међународни фестивал поезије "Смедеревска песничка јесен" расписао је конкурс за награде "Златна струна", "Змај Огњени Вук" и "Златко Красни".

За награду "Златна струна" песници могу да пошаљу две необјављене песме на српском или неком страном језику с преводом на српски.

Аутори пет најуспелијих песама, по одлуци жирија, биће позвани да учествују на Фестивалу 17. и 18. октобра 2012. саопштио је директор манифестације Горан Ђорђевић.

Добитник награде биће познат на завршној вечери фестивала и припашће му статуета "Златна струна" и новчани износ.

За награду "Змај Огњени Вук" могу да конкуришу песници из Србије и српског расејања који су објавили књигу песама на српском језику од јула 2011. до јула 2012. године. У конкуренцији су прва издања књига, први пут објављених песама.

За награду не конкуришу књиге сабраних, изабраних песама или збирке песама раније објављеним под другим насловом.

Четири примерка књиге треба послати на адресу Народне библиотеке Смедерево.

Награда је плакета "Змај Огњени Вук", која ће добитнику бити уручена на 43. Међународном фестивалу поезије "Смедеревска песничка јесен" 15. октобра 2012.

Расписан је и конкурс за награду "Златко Красни" за преведену песничку збирку штампану између јула 2011. и јула 2012. са српског и на српски језик.

Право предлагања књига живих аутора имају издавачи, преводиоци, удружења писаца, удружења преводилаца и појединци из целог света.

Предлагач треба књигу да достави у три примерка превода и оригинал у једном примерку Међународном фестивалу поезије Смедеревска песничка јесен до 15. септембра 2012.

Име добитника биће саопштено почетком октобра, а награда коју чине повеља и новчани износ биће уручена 18. октобра 2012. на завршној вечери Фестивала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи