Прва посета Београду

Педесеторо деце из српске дијаспоре у Македонији боравило је први пут у Београду. Основци, средњошколци и студенти са подручја региона Скопске Црне Горе упознали су знаменитости главног града - Калемегданску тврђаву, Скадарлију, Дворски комплекс на Дедињу, Кнез Михаилову улицу...

Туристичка организација Београда организовала је тродневну посету за 50-оро деце из српске дијаспоре у Македонији. Они су од 3. до 5. августа први пут боравили у Београду. Ово је била уједно и прилика за њихово прво путовање ван граница земље.

Групу су чинили млади припадници аутохтоне српске етничке заједнице: основци, средњошколци и студенти, са подручја региона Скопске Црне Горе, која вековима живи на овом простору.

Током посете Београду, обишли су Кнез Михаилову улицу, Калемегданску тврђаву, Скадарлију, Дворски комплекс на Дедињу и Зоолошки врт, а уживали су у панорамском разгледању града из отвореног аутобуса и брода.

Туристичка организација Београда већ годинама организује посете деце из дијаспоре, како би се упознали са културно историјским вредностима и наслеђем Београда.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи