СПО(Ј)И за Звонка Милојевића

Чланови Омладинске организације СПО(Ј)И из Инсбрука посетили су настрадалог голмана Црвене Звезде Звонка Милојевића и уручили му новчану помоћ. Та помоћ је делом прикупљена на "Првом интеграционом турниру у фудбалу на песку" у Инсбруку, одржаном у јуну.

Српска православна омладина из Инсбрука - СПО(Ј)И, посетила је Звонка Милојевића, голмана Фудбалског клуба Црвена Звезда, који је 2007. године доживео саобраћајну несрећу и остао везан за колица.

Чланови Омладинске организације СПО(Ј)И уручили су Звонку Милојевићу новчану помоћ у Рибарској Бaњи у вредности од 1.000 евра, која је једним делом сакупљена на "Првом интеграционом турниру у фудбалу на песку" у Инсбруку.

Турнир на песку је одржан крајем јуна под слоганом "Заједно смо јачи", у организацији Омладинске организације СПО(Ј)И, Спортске уније покрајине Тирол, Интеграционог фонда Аустрије и Интеграционог бироа града Инсбрука.

Црвена Звезда је овај турнир подржала видео поруком и обезбедила 12 карата за победнике турнира за прву Звездину квалификациону утакмицу за Лигу Европе на Маракани.

Остатак новчане помоћи је издвојен из Фонда за српске земље и изградњу Храмова СПЦ (један од хуманитарних пројеката СПО(Ј)И) а део је прикупљен добровољним прилозима.

Тако је сакупљена новчана помоћ од 1.000 евра која је намењена Звонку Милојевићу за подршку у терапији и борби за поновно ходање.

Када је Милојевић доживео саобраћајну несрећу лекари су прогнозирали да неће моћи ни да седи у колицима, али се он изборио у првој етапи своје борбе и успео из кревета у колица.

Да голман Црвене Звезде Звонко Милојевић није изгубио вољу да се избори са невољом која га је погодила, могли су у личном контакту са Звонком у Рибарској Бањи, где се већ неколико година налази на терапији, да виде и представници Омладинске организације СПО(Ј)И, који су дошли из Аустрије, Петровца на Млави, Крушевца и Сокобање да му уруче помоћ.

Активисти СПО(Ј)И су затим отпутовали у Београд где су преузели 12 карата за меч Црвене Звезде на Маракани и пружили јој подршку са трибина на одржаној утакмици.

Пред ту утакмицу, чланови СПО(Ј)И су још једном посетили Звонка Милојевића у Београду, што је обрадовало и једну и другу страну.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи