Српске земље, српски род

Организација "28. јун" из Канаде објавила је почетак нове кампање за прикупљање помоћи под називом "Српске земље, српски род". Циљ кампање је прикупљање пет милиона долара за најугроженије српско становништво на подручју бивше Југославије.

Охрабрени успехом кампање "Бој за Косово" када је прикупљено 1,5 милион долара, организација "28. јун" са седиштем у Канади објавила је почетак нове кампање за прикупљање хуманитарне помоћи под називом "Српске земље, српски род".

Циљ нове иницијативе је сакупљање и слање пет милиона долара хуманитарне помоћи Србима у Србији, Републици Српској, Црној Гори, Косову и Крајини, у оквиру које ће три контејнера од којих је сваки вредан 1,5 милиона долара бити послати у Србију, Републику Српску и Црну Гору.

Дечје болнице и избеглички центри су главни кандидати за пријем хуманитарне помоћи у Србији и Републици Српској, док су потенцијални кандидати за пријем помоћи у Црној Гори здравствене установе у местима у којима је већина популације декларисана као српска.

Додатна помоћ у вредности од 500.000 долара ће бити послата Србима на северу Косова и у Крајини.

Пре почетка претходне акције  обимно је анкетирана дијаспора да би се нашао најбољи начин за њено активирање. У наредном периоду планирају се хуманитарне манифестације у више од 100 градова широм света у којима живе бројни припадници српске заједнице.

"Нико није веровао да бисмо могли да прикупимо толику донацију и да је доставимо али смо превазишли сваку могућу препреку. Сада смо се доказали и надамо се да ће Срби широм света препознати ово што "28. јун" ради као нешто што је заиста посебно и да овакви случајеви и хуманитарне акције заслужују њихову подршку", изјавио је председник организације "28. јун", Филип Филипи.

Годину дана након оснивања, организација "28. јун" ослањајући се на друштвене мреже постала једна од најбројнијих организација српске дијаспоре.

"28. јун" је студентска организација која се бави политичкиим, друштвеним и филантропским функцијама у складу са интересима Србије, стоји у саопштењу организације.

Учествовали су у кампањи за бојкот програма Челси Хандлер као део кампање против клеветања након њених ксенофобичних коментара на рачун Србије.

"28. јун" је такође на сличан начин протествовао против демонизације Срба која је пропагирана филмом Анђелина Џоли „У земљи крви и меда" и имао је значајну улогу у отказивању премијере филма у Србији.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи