Више од очекиваног

Иако се није домогао медаље, Велимир Стјепановић је постигао велики успех освојивши шесто место у финалу олимпијске трке на 200 метара лептир стилом. Рођен је и одрастао у Уједињеним Арапским Емиратима. Професионални пливач је постао са 13 година. Данас је члан Пливачког клуба „Партизан".

Деветнаестогодишњи Стјепановић пливао је веома добро и двадесетак метара пре циља заузимао је четврту позицију. Понестало му је снаге у финишу па је на крају био шести и забележио резултат од 1:55:07 минута.

"Нисам остварио време које сам хтео, али дао сам све од себе. Првих 150 метара сам баш изашао брзо и нисам могао да се вратим последњих 50. Није лоше, пето место ми је измакло за једну стотинку. Баш сам био близу. 

Жао ми је због мог времена, али сад знам где сам, биће боље догодине на првенству света и надам се за четири године. Мој план није био да узмем медаљу у Лондону, него у Рију. Овде сам желео у полуфинале, а шести сам", рекао је после трке Стјепановић.

На питање како је било пливати против Мајкла Фелпса Стјепановић је рекао да је тежак осећај кад знаш да пливаш против некога ко је освојио осам медаља у Пекингу.

"Али, дао сам све од себе, мислио сам само на своју трку, штета што нисам имао боље време, али тако је то у пливању", закључио је Стјепановић.

Иначе, талентовани пливач је у понедељак у квалификацијама оборио рекорд Србије у времену 1:54:99.

Велимир Стјепановић је рођен и одрастао у Уједињеним Арапским Емиратима. Професионални пливач је постао са 13 година, пливао је за „Al Ain Sports Club" у Дубаију. Данас је члан Пливачког клуба „Партизан".

Непосредно пред одлазак на Олимпијске игре гостовао је на телевизијском каналу Dubai One у оквиру Emirates News. На питање водитеља да ли му је циљ златна медаља у Лондону, млади пливач скромно одговара.

„Свашта може да се деси тамо", рекао је Стјепановић истичући чињеницу да има тек 19 година и да се прави олимпијски планови за њега праве за 2016. када ће са 23 године бити у пуној снази и имати веће шансе.

Стјепановић је имао веома напоран програм тренинга, 11 пута недељно је био у базену, 3 пута у теретани.

„Будим се у петнаест до пет, у 05:30 почиње тренинг, траје до 07:30, потом теретана ... Увече тренирам поново. Волим спорт и то за мене не представља жртву", рекао је Стјепановић гостујући у Emirates News.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи