Фестивал демо бендова у Бањалуци

У Бањалуци ће од 26. до 28. јула бити одржан регионални такмичарски фестивал демо бендова "Јелен Демофест". На манифестацији ће учествовати 30 неафирмисаних музичких састава, међу којима 11 из Србије. У пратећем програму биће отворена изложба београдског фотографа Ивана Грлића "Serbian Jazz, bre".

Регионални такмичарски фестивал демо бендова "Јелен Демофест" биће одржан у Бањалуци од 26. до 28. јула, а на манифестацији ће учествовати 30 неафирмисаних музичких састава, међу којима 11 из Србије, саопштили су организатори.

У такмичарском програму учествоваће бендови из Хрватске, Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине, Републике Српске и Србије, а планирани су и наступи десетак популарних бендова, међу којима Психомодо попа, Мајке, Земље Грува, Дарквуд даба и других.

Из Србије на фестивалу ће учествовати шест бендова из Београда и по један из Пирота, Новог Сада, Сремске Митровице, Ниша и Крагујевца. Победнику фестивала биће финансирано снимање и продукција албума, медијска промоција на МТВ-у, опрема у вредности до 3.000, односно 2.000 евра и ручно израђени бас.

У пратећем програму 26. јула биће отворена изложба београдског фотографа Ивана Грлића "Serbian Jazz, bre".

Изложба се састоји од импозантног низа портрета - преко 200 фотографија на којима је приказано више од 90 најзначајнијих личности српског џеза међу којима су: Стјепко Гут, Бранислав Лала Ковачев, Мића Марковић, Миша Крстић, Нада Павловић, Борис Ковач, Лајко Феликс, Боби Гутеша, Мирко Шоуц, Бети Ђорђевић, Лале Тошић, Влада Маричић, Горан Потић, Иван Швагер, Бубиша Симић, Јован Малјоковић, Ненад Петровић, Миша Блам итд;

Биће одржана и промоција ексклузивне двојезичне фото-монографије о џезу у Србији.

На фестивалу ће бити приказани и музички документарни филмови "Сретно дијете", "Улица графита", "Фит" и "Музика на струју".

Више информација о сатници и другим детаљима фестивала доступно је на интернет адреси Јелен Демофеста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи