"Модерна времена" на Палићу

Филмске критике које је Бојан Ж. Босиљчић објављивао током прошле године у сталној рубрици "Велики екран" у ванкуверским новинама "Кишобран" сакупљене су у књизи "Модерна времена" на српском језику. Промоција је заказана у току филмског фестивала на Палићу.

Књига "Модерна времена" Бојана Ж. Босиљчића, коју је објавила издавачка кућа "Стубови културе", биће премијерно представљена на 19. Фестивалу европског филма на Палићу (14. - 20. јул 2012), најавио је издавач.

У овој књизи сакупљене су филмске критике које је Босиљчић објављивао током прошле године у сталној рубрици "Велики екран" у ванкуверским новинама "Кишобран".

Збирка садржи укупно 111 текстова, од којих пет имају обједињују критике по два филма.
У фокусу аутора су превасходно остварења са актуелног репертоара северноамеричких мултиплекса, која су изазивала највеће интересовање јавности.

Редовно месечно писање обимних критика, на целој страни српских новина у Ванкуверу, дало је аутору простора и могућности да своја тумачења остварења седме уметности уобличи на особен начин, као коментаре збивања на листама гледаности.

Босиљчић (55) је публициста, новинар и филмски критичар. Од 1995. живи у Отави (Канада). Објавио је књиге "Плакат босанскохерцеговачког филма" (1988), "Оскар је крив за све" (1995), "Северно од Холивуда" (1997), "Булевар сумрака" (1999), "Док јавори њишу гране" (2002) и "Ти дивни сањари" (2011). Члан је Међународне федерације филмских критичара и новинара (ФИПРЕСЦИ).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи