Дунавски путеви на фестивалу у Улму

Дунавски центар из Београда представио је у Улму на Фестивалу Дунава изложбу културног наслеђа из римског периода са територија Хрватске, Србије, Румуније и Бугарске. Одржана је и презентација "Културне руте Средњег и Доњег Дунава - Пут римских царева и Дунавски пут вина"

Дунавски центар за компетенцију са седиштем у Београду, представио се на шестом Интернационалном Дунавском Фестивалу у Улму, изложбом културног наслеђа из римског периода у четири подунавске земље: Хрватске, Србије, Румуније и Бугарске.

на Фестивалу који траје до 15.јула, Дунавски центар је одржао и презентацију винских рута дуж Дунава, а укратко је представио и пројекат "Културне руте Средњег и Доњег Дунава - Пут римских царева и Дунавски пут вина, саопштила је Туристичка организација Србије (ТОС).

Дунавском центру као водећем партнеру, заједно са бугарским и румунским министарствима туризма, Хрватском привредном комором, Хорwатх ХТЛ, ТОС-ом и српским Министраством економије одобрена су средства за реализацију пројекта у вредности од 180.000 евра, у оквиру  CIP програма (Competitiveness and Inovation Programme).

Дунавски центар је представио и туристичку понуду региона, а ТОС своју, са посебним акцентом на гастрономију и културне руте, а промовисана је и понуда туристичких дестинација Источне Србије: Мајданпек, Неготин, Голубац и Кладово. У изложбеном простору представљена су археолошка налазишта Виминацијум, Сирмијум и Феликс Ромулијана.

Изложбу су посетили министар премијер покрајине Баден-Виртемберг Винфред Кречман , градоначелник Улма Иво Гнер, члан Европског парламента Михаел Крамер, градоначелник Видина Герго Гергов и други високи званицници.

У оквиру Фестивала одржане су и две конференције: Конференција општина- Локална политика дуж Дунава (где је посебан сегмент посвећен туризму) и Активно старење и међугенерацијски дијалог.

Фестивал траје од 6. јула, а током првог викенда посетило га је више од 30.000 људи.

Међународни фестивал Дунава одржава се сваке друге године од 1998. у Улму и Новом Улму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи