Странци на цени

Правилник Министарства привреде Словеније прописује да је од интереса за Словенију онај странац, који поседује специјализовано знање и посебно искуство који су од користи за словеначку привреду. Молбе за дугорочне визе за боравак могу да се приложе уз писмене доказе о испуњености критеријума.

Министарство привреде Словеније објавило је правилник по којем странци од интереса за Словенију могу да добију дугорочне визе за боравак и рад у тој земљи.

Правилник прописује да је од интереса за Словенију онај странац, који поседује специјализовано знање и посебно искуство који су од користи за словеначку привреду.

У ту категорију спадају и странци који могу да омогуће јачање пословних веза словеначке привреде са иностранством, као и они који могу да омогуће увођење и коришћење нових технологија, пословних модела или знања односно улагање капитала или ширење и отварање нових тржишта за словеначке производе.

О молбама одлучује посебна комисија, а заинтересовани морају да приложе писмене доказе из којих се види да је испуњен један од наведених критеријума.

Словеначка привреда на тај начин жели да привуче стране стручњаке и капитал који ће допринети њеном оживљавању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи