Школа пријатељства на Тари

Око осамстотина деце из Србије и региона окупиће се у наредних месец дана у оквиру Школе пријатељства на Тари у организацији "Наше Србије". Први део Школе пријатељства је био мултиетнички семинар "Дани пријатељства" на којем су деца различитих националности учила о различитим идентитетима, међусобној толеранцији и поштовању.

Школа пријатељства која се одржава на Тари трајаће до 10. августа и окупиће око 800 српске деце из осам земаља у региону, саопштила је организација "Наша Србија".

Полазници школе су из Кучевишта и Старог Нагоричана у Македонији, Бијелог Брда и Вуковара у Хрватској, Андријевице и Плужина у Црној Гори, Будимпеште и Батање у Мађарској, Темишвара у Румунији, Скадра у Албанији, Љубљане и Новог Места у Словенији, Дрвара и Босанског Грахова у БиХ.

У интерактивним радионицама, уз предавања и посебне програме, деца уче о српском националном и културном идентитету, историји, традицији и култури, а циљ је јачање њихових веза са матицом.

Први тематски део Школе пријатељства био је мултиетнички семинар "Дани пријатељства", под покровитељством Владе АП Војводине, чији су полазници деца различитих националности која
живе у Србији.

Они су у радионицама семинара обрађивали теме мултикултуралних вредности, учили о личном и групном идентитету, како се борити против стереотипа и предрасуда и доприносити јачању разумевања и поштовања међу људима.

До краја Школе пријатељства на Тари у њој ће боравити око 400 деце српске националности из земаља у региону, као и деца из српских енклава на Косову и Метохији.

Полазници могу да похађају и школу етнологије, екологије, сликања, вајања, глуме, музике, фолклора. Такође, организована је и школа за извиђаче и друге, али и школа спорта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи