"Српско перо 2012."

Савет Свесрпског књижевног фестивала младих писаца Јагодине и Народна библиотека Јагодине расписали су двадесет седми конкурс за традиционалну књижевну награду "Српско перо 2012.". Право учешћа имају млади писци Србије, Републике Српске, Црне Горе и дијаспоре, до 35 година старости, који стварају на српском језику.

Савет Свесрпског књижевног фестивала младих писаца Јагодине и Народна библиотека Јагодине расписали су 27. конкурс за традиционалну књижевну награду "Српско перо 2012.", саопштио је Савет фестивала.

Награда "Српско перо" се састоји од уникатне повеље, новчаног износа и уметничке слике, дар Музеја наивне и маргиналне уметности у Јагодини, и биће уручена на завршној свечаности, која ће бити одржана у Јагодини крајем јуна, око Видовдана.

Право учешћа имају млади писци Србије, Републике Српске, Црне Горе и дијаспоре, до 35 година старости, који стварају на српском језику, саопштио је Савет фестивала.

Радове, један до три рада, без обзира на жанр (песма, прича, есеј, драмски текст...) дужине до 10 куцаних старница треба послати под шифром у три примерка, најкасније до 20. маја на адресу Народна библиотека, Књегиње Милице бр.2, 35000 Јагодина (за конкурс "Српско перо").

У посебној коверти послати решење шифре и основне библиофилске податке, наводи се у саопштењу.

Радове ће оцењивати стручни жири састављен од књижевника Јагодине и Београда, а осим лауреата, на завршној свечаности посвећеној Видовдану, учестоваће и најуспешнијих десет учесника конкурса. Тада ће бити промовисан и зборник са 30 најуспешнији радова пристиглих на овај конкурс.

Награде за учеснике завршног дела фестивала, припремила је и Подружница Удружења књижевника Србије за Поморавски округ, недељне новине "Нови пут", часопис "Акт" и Коло српских сестара Јагодине.

У оквиру завршне свечаности биће уручена и награда за свеукупан допринос културној баштини Србије "Златни орфеј" писцу Србије и "Поморавски орфеј" најуспешнијем писцу Поморавља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи