Седма фолклоријада у Инсбруку

Седма фолклоријада Заједнице српских клубова у Тиролу је одржана 25. фебруара у хали „Шумице“ у Инсбруку. Учествовала су српска културно-уметничка друштва и клубови из покрајине Тирол, као и КУД „Опанак“ из Салцбурга.

У Тиролу је одржана седма фолклоријада Заједнице српских клубова 25. фебруара у хали „Шумице" у Инсбруку. Учествовала су српска културно-уметничка друштва и клубови из покрајине Тирол, као и КУД „Опанак" из Салцбурга.

Активни су били и чланови Омладинског удружења СПО(Ј)И прикупљајући помоћ за српску децу и народ на Косову и Метохији на хуманитарном штанду и по први пут, у директном обраћању присутнима.

Сакупљена је новчана хуманитарна помоћ у укупном износу од 938,60 евра која ће бити уручена породицама којима је најпотребнија на Косову и Метохији у јулу 2012. године у оквиру Видовданске хуманитарне акције Омладинског удружења СПО(Ј)И.

Током фолклоријаде хуманитарни штанд СПО(Ј)И посетила је и Оливера Старчевић, генерални конзул републике Србије у Аустрији, која се упознала са младим члановима удружења и упутила речи подршке за даљи наставак рада.

Српска Православна Омладина Инсбрук - СПО(Ј)И позива све Србе у расејању, да се и даље одазивају хуманитарним акцијама и тако помогну свом народу у отаџбини, а све информације о прикупљеним средствима и њеној намени потпуно су транспарентн, и могу се видети на интернет страници СПО(Ј)И.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи