Школовање у Србији

Амбасада Републике Србије у Скопљу је упутила позив српским партијама, удружењима и заједницама у Македонији поводом пројекта Министарства просвете и науке Републике Србије - "Србија за Србе из региона". Овим пројектом ће младим Србима из Македоније бити омогућено да пстудирају на државним универзитетима у Републици Србији.

Министарство просвете и науке Републике Србије сачинило је пројекат „Србија за Србе из региона", којим се обезбеђују стипендије за младе припаднике српске националне заједнице из држава у региону.

Овим пројектом обухваћени су млади од 18 до 35 година, који ће у првој фази Пројекта похађати припремну годину учења српског језика на Филолошком факултету у Београду (само за младе из Албаније).

У наредној фази Пројекта - школска 2012/2013. година - предвиђено је похађање основних, мастер и докторских студија на државним универзитетима у Републици Србији. Стипендије ће се додељивати за оне струке, односно студијске програме, који су потребни српској заједници у одређеној држави.

Кандидати који испуњавају услове за добијање стипендије пријављиваће се преко Амбасаде РС у Скопљу, уз координацију са представницима српских асоцијација у Македонији. Предвиђено је да се додели највише пет стипендија из сваке државе региона.

Амбасада РС у Скопљу ће све предлоге доставити Министарству спољних послова Републике Србије, које ће предлоге упутити Министарству просвете и науке Републике Србије и Савету за Србе у региону. Министарство просвете и науке РС врши одабир кандидата у складу са условима за добијање стипендије, уз препоруку Савета за Србе у региону.

Сви заинтересовани, који испуњавају услове за добијање стипендије, треба да се пријаве Амбасади РС у Скопљу до краја априла 2012. године, поручује Томислав Ђурин, амбасадор Републике Србије у Скопљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи