Нови закон о имиграцији у Канади

У Канади је припремљен нови закон о имиграцији који би требало да пооштри избеглички систем у земљи и смањи број лажних избегличких захтева. Закон би требало да буде усвојен овог лета и спроведен до наредне јесени.

Џејсон Кени, канадски министар за имиграције, представио је нови закон који би требало да пооштри избеглички систем у земљи и смањи број лажних избегличких захтева, посебно из Европке уније.

Према Кенијевим речима, у Канади бива поднето више избегличких захтева из безбедних демократских земаља у ЕУ, него из нестабилних афричких и азијских земаља, а последњих година више од 95 одсто таквих захтева је повучено или одбачено.

Он је синоћ рекао да 5.800 захтева држављана из ЕУ поднетих прошле године представља 23 одсто од свих избегличких захтева, што је пораст од 14 процената у односу на претходну годину.

Кени је рекао да је око 5.000 захтева из Мађарске и углавном их упућују Роми, док већина осталих долази из Словачке.

Кандаски министар за имиграције рекао је да, поређења ради, САД добијају око тридесет одсто захтева из Мађарске.

Стивен Харпер, канадски премијер изјавио је да Канада има најправеднији и најдарежљивији избеглички систем на свету, али да је неприхватљиво да Канада прихвата на хиљаде избегличких захтева из сигурних демократских земаља.

Канада прихвата десет одсто избеглица по Конвенцији Уједињених нација у свету, тако да има већи број избеглица по броју становника него било која друга земља на свету.

Министар за имиграцију се нада да ће нови закон бити усвојен до 29. јуна и спроведен до наредне јесени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи