Осврт на прошлост ради боље будућности

Поводом Дана државности амбасада Србије је у Подгорици организовала пријем на коме је амбасадор Зоран Лутовац поручио да је Београд опредељен за унапређење свестране сарадње са Црном Гором и да би подсећање на значајне догађаје из прошлости требало да опомиње да се у благодетима слободе ради на изградњи добросуседских односа.

Амбасада Србије у Подгорици је у хотелу "Црна Гора" организовала пријем поводом Дана државности, на коме је амбасадор Зоран Лутовац поручио да је Београд опредељен за унапређење свестране сарадње са Црном Гором.

Обраћајући се присутнима, Лутовац је казао да би подсећање на значајне догађаје из прошлости требало да опомиње да се, у благодатима слободе, ради на изградњи добросуседских односа.

"Верујем да ће Србија и Црна Гора свестрано и динамично унапређивати међусобне односе и подизати стандарде добросуседства", казао је Лутовац.

На Дан државности, додао је он, осврћемо се на светле тренутке прошлости како бисмо исписали лепше странице будућности.

"Добар глас - кључни је слоган овог Дана државности, овог месеца, можда и целе ове године. У Србији један такав глас очекује се из Брисела", истакао је Лутовац.

Пријему су, поред осталих, присуствовали Бранислав Мићуновић и Иван Брајовић, министри културе и унутрашњих послова, Соња Шундић, Веселин Вељовић и Драгиша Бурзан, саветници председника државе, Андријана Вукотић, саветница црногорског премијера, Весна Меденица, председница Врховног суда Црне Горе и Дамира Давидовић, генерални секретар Скупштине Црне Горе.

Свечаности су присуствовали посланици свих црногорских парламентраних странака осим Социјалдемократске партије, чији је лидер Ранко Кривокапић, дипломатског кора, челници српских организација, као и бројне јавне личности.

У организацији амбасаде Србије у Подгорици је у Црногорском народном позоришту одржан концерт хора "Viva Vox". Претходно је Лутовац положио венац на споменик Карађорђу у Подгорици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи