Дан државности обележен у Данској

Дан Србије обележен је и у амбасади Србије у Данској концертом чланова Опере београдског Народног позоришта Зденке Здјелар и Драгољуба Бајића. На програму су били Росини, Доницети, Рахмањинов, Гершвин и Мокрањац, али и староградске песме.

У амбасади Србије у Данској је обележен Дан државности Републике Србије концертом на коме су наступили чланови Опере београдског Народног позоришта, мецосопранисткиња Зденка Здјелар и бас Драгољуб Бајић.

У пратњи пијанисткиње Невене Живковић, уметници су публику буквално подигли на ноге оперским аријама Росинија, Доницетија, Рахмањинова, Гершвина и Мокрањца, али и српским староградским песмама.

Бројни представници дипломатског кора и Срби који живе у Данској могли да уживају у врхунском извођењу песама "Укор", "А што ћемо љубав крити", "Крадем ти се", "Срела сам те", "Руже су увеле", а концерт је завршен композицијом "Тамо далеко".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи