Прослава Сретења у Чикагу

"Српска братска помоћ", хуманитарна организација из Сједињених држава, традиционално је прославила Сретење. Том приликом Деско Никитовић, генерални конзул Републике Србије у Чикагу је објавио да се интензивно воде преговори за увођење директне авионске линије Београд - Чикаго. Из Чикага извештава Александар Жигић.

Центална прослава Сретења у Чикагу одржана је и ове године на имању удружења Српске братске помоћи, једне од најстаријих српских организација у Америци.

Том приликом Генерални конзул Србије у Чикагу, Деско Никитовић је објавио да постоји могућност да се у току овог лета организује директан лет Београд - Чикаго.

„Чинимо све да у току идуће недеље потврдимо отварање лета Београд - Чикаго, надам се да ће почети негде на пролеће - лето. Чинимо све, још није готово, али нећемо одустати док Србија не добије не само чартер лет, већ и редован лет као што је некада постојао. Мислим да је врло важно да се везе са Србијом са овог простора појачају, а нема бољег јачања веза него да се чешће одлази у своју домовину, чешће посећује своја матица", рекао је конзул Никитовић.

На прослави Сретења је одржан културно уметнички програм на којем су наступили музичари Срби из Чикага, а међу почасним гостима био је и Слободан Павловић, члан Сената Републике Српске, иначе човек који је кумовао Српској братској помоћи 50-те године.

„Ова хуманитарна организација постоји већ 61 годину, славимо славу Сретење Господње, која је иначе слава Републике Србије, поносни смо на нашу државу и настојимо да очувамо нашу традицију, културу... и оно што су оснивачи ове организације замислили за њихову мисију", Драган Милошевић, делегат Скупштине дијаспоре и председник Српске братске помоћи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи