Медаље на "Малме-опену"

На "Малме-опену" наши спортисти са инвалидитетом су освојили пет медаља – три златне, и по једну сребрну и бронзану. Три медаље освојене су у пливању, а две у стоном тенису. "Малме-опен" већ традиционално окупља по неколико хиљада учесника из око четрдесет земаља света, а одржава се увек другог викенда у фебруару.

У Малмеу, на најмасовнијој спортској манифестацији после Параолимпијских игара, наши спортисти са инвалидитетом су нас успешно представљали и освојили чак пет медаља - три златне, и по једну сребрну и бронзану.

У изузетно јакој конкуренцији од око 3.000 такмичара из више од тридесет земаља, наша иначе по броју учесника једна од мањих екипа била је веома успешна : од укупно пет медаља, три су у пливању освојиле наше Теодора Станковић - златну и сребрну, и Ана Јововић - златну, а две у стоном тенису, Борис Стоиљковић - златну и Митар Ђокић - бронзану.

На тај начин Удружење „Све је могуће" , које нас као једино из Србије већ четврту годину заредом репрезентује на овој заиста престижној спортској приредби и ове године је потврдило да то чини заиста на прави начин.

Наши спортисти са инвалидитетом враћају се из Шведске авионом, а скроман дочек биће им приређен на Аеродрому „Никола Тесла" и у Дому за одрасла инвалидна лица у Земуну на Бежанијској коси, где Удружење „Све је могуће" и окупља највећи број чланова.

У Малме је ишла екипа од четрнаест чланова из неколико градова Србије - Београд, Велико Градиште, Зрењанин, Панчево - која се надметала, поред осталог, у дисциплинама стони тенис, пливање и боћање.

Није потребно посебно истицати огроман значај који за популацију са инвалидитетом у Србији има учешће на манифестацијама оваквог угледа, а то би било јако тешко постићи да није подршке и помоћи које Удружење „Све је могуће" има пре свега од Града Београда - Секретаријата за спорт и омладину, као и других партнера и донатора - компаније: „Јат", Аеродрома Никола Тесла, Општине Велико Градиште, „Агрожива", ,,СПОРТЕКС-а" Ариље, али и својих чланова и пријатеља, међу којима и наших сународника управо из Шведске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи