Деда Мраз из Русије

Руски уметник Роман Иљушкин организовао је изложбу фотографија у руском граду Сергејев Посад, а поводом акције помоћи српској деци која живе на Косову и Метохији. Фотографије су настале приликом његових посета Косову и Метохији. Овај руски добротвор већ дуго помаже српској деци, међу којима је познат као Деда Мраз из Русије.

Роман Иљушкин, руски уметник-иконописац, организовао је изложбу фотографија која ће трајати од 14. до 28. фебруара у руском граду Сергејев Посад. Биће изложене фотографије руског уметника које је направио последњих година за време одлазака на Косово и Метохију. Изложба је део акције прикупљања помоћи за српску децу која живе на Косову и Метохији.

Уметник је посредовао и у зближавању руских и српских ђака који живе на Косову и Метохији, а које се претворило у пријатељско дописивање. Међу ученицима српских школа уметник је познатији као Деда Мраз из Русије.

На фотографијама уметника може се видети вековна трагедија српског становништва и назире дечје маштање о миру и срећи на својој земљи. На изложби ће бити изложена писма са цртежима српске деце са Косова упућена својим руским вршњацима, и као одговор, поклон - цртежи ученика руске школе.

У оквиру изложбе "Бели анђео Србије" приређена је и акција сакупљања играчака, одеће и обуће српској деци Косова, а крајем фебруара Роман Иљушкин поново ће посетити Косово.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи