"Мали анђео" победио у Минску

На 51. белоруском националном конкурсу "Уметност књиге" у категорији "Духовна књига", на деветнаестом Међународном сајму књига у Минску, победила је књига “Мали Анђео – Хришћанска почетница” Невене Витошевић Ћеклић. Намењена је деци свих узраста и већ се налази у књижарама Руске Православне Цркве у Русији, Белорусији, Украјини и широм Западне Европе.

Након прве награде (у категорији "Књига за децу и омладину") на Међународном конкурсу последњег Московског сајма књига, књига "Мали Анђео - Хришћанска почетница" (Маленкий Ангел - Христианская азбука), коју је написала и илустровала Невена Витошевић Ћеклић, победник је и 51. белоруског националног конкурса "Уметност књиге" у категорији "Духовна књига", на XIX Међународном сајму књига у Минску, који се управо одржава.

Ово књижевно-ликовно дело обухвата све важније теме везане за Православну Цркву и живот Исуса Христа. Намењено је деци свих узраста и већ се налази у књижарама Руске Православне Цркве у Русији, Белорусији, Украјини и широм Западне Европе.

Књигу је у луксузном колорном издању издало Братство у част светог Архистратига Михаила (у оквиру издавачке делатности Белоруског Егзархата), са благословом и предговором белоруског митрополита Филарета и нашег митрополита Амфилохија Радовића и поговором Владике Давида Перовића.

"Малог Анђела" превео је на руски језик проф. др Иван Чарота, шеф Катедре за словенске књижевности из Минска и инострани члан САНУ, који је до сада превео велики број српских теолошких и књижевних дела (Николаја Велимировића, Јустина Поповића, патријарха Павла, Добрице Ћосића, Гроздане Олујућ...).

Код нас су изашла два скромно одштампана издања "Малог Анђела" у једној боји у издавачкој кући Драганић, 2003. и 2004. године

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи