Библиографија Иве Андрића у Паризу

"Библиографија Иве Андрића (1911-2011)" представљена је у Културном центру Србије у Паризу. Урађена је поводом сто година од објављивања Андрићевог првог књижевног рада у "Босанској вили" и педесет година од уручења Нобелове награде и садржи готово 16.000 јединица на четрдесет девет језика.

У Културном центру Србије у Паризу у сарадњи са Библиотеком Матице српске из Новог Сада, представљена je "Библиографија Иве Андрића (1911-2011)".

О вредном издању којим се обележавају Андрићеви јубилеји говориo je академик Миро Вуксановић, управник Библиотеке Матице српске и главни уредник Библиографије.

На промоцији jе учествовала и Даниела Кермеци, једна од аутора Библиографије, као и Соња Ивановић, библиотекар и преводилац.

Овом приликом Библиотека Матице српске приказала је и своју електронску изложбу о Андрићу и о Библиографији.

Библиографија је заједничко издање Андрићеве задужбине, Српске академије наука и уметности и Библиотеке Матице српске, а урађена је поводом сто година од објављивања Андрићевог првог књижевног рада у "Босанској вили" и 50 година од уручења Нобелове награде.

Сви важни подаци о Андрићу нашли су се у једној књизи, која садржи готово 16.000 јединица на 49 језика.

Пописана су сва дела: поезија, романи, приповетке, есеји, путописи, сећања, интервјуи, преписка и Андрићеви преводи, што заједно обухвата 5.700 издања књига и других текстова у новинама и часописима, док посебну целину чини литература о Андрићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи