Нове књиге за библиотеке у дијаспори

У оквиру пројекта "Сваки Србин зна српски", Министарство вера и дијаспоре покренуло је акцију попуњавања библиотечких фондова и оснивања нових библиотека при нашим удружењима у региону и дијаспори. До сада је прикупљено око хиљаду примерака књига из различитих области, књижевности као и дидактичког материјала намењеног деци.

Министарство вера и дијаспоре ове године у оквиру пројекта Сваки Србин зна српски покренуло je акцију попуњавања библиотечких фондова и оснивања нових библиотека при нашим удружењима у региону и дијаспори.

Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре, каже да су током Сајма књига контактирани сви издавачи и да се почело са прикупљањем донација књига. Ове поклон-књиге намењене су свим удружењима и библиотекама, а Министарство вера и дијаспоре ће организовати да до марта 2012. ове књиге доспеју до наших грађана у иностранству.

„До сад, акцији су се одазвали Младинска књига, ЈП Службени гласник ЕNCObook, SILbooks, Погледи, Задужбина "Андрејевић", Српска православна епархија Шумадије Крагујевац, а у очекивању смо одговора од Српске књижевне задруге и Матице српске. Очекујемо да ће се овој акцији одазвати још донатора. До сад је прикупљено око 1000 примерака књига из различитих области, књижевности као и дидактичког материјала намењеног деци. Министарство вера и дијаспоре ће свим донаторима који су се одазвали овој заиста корисној акцији омогућити да дијаспора и Срби у региону буду боље обавештени о раду ових издавача као и на који начин могу да набаве њихова издања", рекао је министар.

„Значај ове акције је огроман јер је очување српског језика и ћириличког писма кључ је за очување националног идентитета нашег народа у расејању. Не смемо дозволити да они који су отишли из Србије, а поготову њихови потомци, забораве матерњи језик и своје културно наслеђе", закључио је Срећковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи