Аустријанци ипак саветују "зелену карту"

Упркос споразуму којим се од 1. јануара укида "зелена карта" поједини аустријски ауто - мото клубови ипак саветују да се за путовање у Србију набави "зелена карта". Два аустријска ауто - мота клуба нису упознати да је на снагу ступио мултилатерални споразум којим се укида "зелена карта".

Ауто-мото клубови у Аустрији саветују члановима да ипак имају "зелену карту" приликом путовања у Србију, иако она од 1. јануара возачима из Србије као доказ осигурања, више није потребнa за вожњу у 33 државе Европе, и реципрочно за возаче из тих земаља приликом доласка у Србију.

Споразум којим се укида пракса зелене карте обухвата 27 држава Европске уније, као и Швајцарску, Норвешку, Хрватску, Исланд и Андору.

"За вожњу у Србију и даље је обавезујуће поседовање зелене карте", истакао је у изјави Тањугу правни експерт аустријског ауто-мото клуба АРБОе Томас Хаидер.

Хаидер, као ни његове колеге из другог аутомото клуба ОеАМТЦ нису упознате са чињеницом да је ступио на снагу милтилатерални споразум.

Аутомото клубови АРБОе и ОеАМТЦ саветују својим члановима да са собом понесу "зелену карту" када путују у Србију. "Зелену карту" у Аустрији бесплатно издају осигуравајућа друштва у којем је осигурано возило, а рок важења им је од две до три године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи