На дневном реду Срби у региону

Председник Србије Борис Тадић је за петак сазвао седницу Савета за за односе са Србима у региону, којој ће присуствовати водеће личности из политичких организација, културних установа и невладиног сектора у земљама региона. Положај Срба у региону, очување националног идентитета и унапређење добросуседске сарадње биће теме овог скупа.

 Седница Савета за односе са Србима у региону биће одржана у петак у Београду, а на дневном реду су питања која се односе на положај Срба, очување њиховог националног идентитета и унапређење добросуседске сарадње.
Седницу Савета за односе са Србима је сазвао председник Србије Борис Тадић, у својству председника Савета, а први пут ће, између осталих, присуствовати и истакнути Срби који заузимају позиције у властима земаља из окружења.
Седници ће између осталих присуствовати председник Републике Српске Милорад Додик, потпредседник Самосталне демократске српске странке из Хрватске Милорад Пуповац и председник Социјалистичке народне партије из Црне Горе Срдјан Милић.
Седнице Савета за односе са Србима у региону одржавају се редовно већ неколико година, а учествују водеће личности из политичких организација, културних установа и невладиног сектора.
"Србија има уставну и историјску обавезу да Србе подржи у остваривању њихових права, која су дефинисана устаљеном европском праксом.", рекао је уочи састанка Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре.
Како је најављено из Министарства дијаспоре и вера, у задужбини Илије Коларца, увече истог дана, биће одржан Гала концерт под називом "Празнични поклон - Концерт Срба из Румуније и Мадјарске" и отворена изложба Срба који живе и раде у тим земљама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи