Катарина Поповић и изложба "Лименке"

Млада уметница Катарина Поповић дипломирала је на Факултету примењених уметности у Београду. Део студија је кроз програме размене студената провела у неколико европских земаља. Искуства која је стекла преноси ових дана београдској публици на изложби керамике у новоотвореном изложбеном простору.

Све креће од Базе. Тако је и у случају младе уметнице Катарине Поповић. Њена изложба са називом Лименке од прошле недеље је отворена за посетиоце у простору који даје шансу уметницима разних профила да се представе јавности.

"Ја бих највише волела да свако ко дође на изложбу да то доживи на неки свој начин, могу ја да дам неку своју интерпретацију али то је само моје, много волим да видим различита тумачења и различите реакције", каже уметница.

Људи из организације овог простора кажу да су отворени за сарадњу, без обзира не на врсту уметности или одакле уметници долазе.

"База културних збивања јесте удружење грађана посвећено заједници грађењу и одржавању исте. Постојимо од краја октобра 2022. године. Идеја водиља Базе јесте да се окупе уметници из те заједнице и да свако може да подели своје мишљење, идеју и да то подели и реализује у овом простору. Пожелели смо да створимо простор и за афирмисане и неафирмисане уметнике јер знамо колико је тешко поготово за младе уметнике који тек почињу да излажу у неким можда афирмисаним галеријама", каже Ивана Срдић, арт координатор.

Ауторка изложбе има знатно искуство рада у неколико земаља Европе.

"Много времена сам провела у Пољској, затим и у Немачкој. Ми смо та генерација која може да учествује у Ерасмус програмима, то су размене за младе, постоје дуже размене које су на семстар два, постоје краће које су на недељу дана и постоје отворени позиви где млади могу да се пријаве", каже Катарина.

Осим у Пољској и Немачкој, Катарина је искуство и знање стицала и у Холандији, Данској и Италији. За младог уметника могло би се рећи задивљујуће искуство.



четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи