Магазин Србија на вези

У емисији Магазин Србија на вези говоримо о јубилеју 25. година постојања Фонда дијаспора за матицу. Чућемо како је у Кикинди протекао Округли сто посвећен питањима дијаспоре и докле се стигло у изради Миграционог профила града. Упознаћете нашу младу шампионку, ритмичку гимнастичарку из Сједињених Америчких Држава.

Почетком септембра у Парохијском дому Храма Светог Саве одржана је јубиларна 25. Скупштина удружења Фонда дијаспора за матицу. На Скупштини су учествовали представници српске дијаспоре из Аустралије, Немачке, Француске, Швајцарске, Шведске и других земаља. Гост емисије Слободан Аћимовић, председник Надзороног одбора Фонда дијаспора за матицу.

У Кикинди је у Центру за стручно усавршавање одржан округли сто на тему сарадње лакалне заједнице и дијаспоре. У оквиру Глобалног пројекта „Миграције у контекст развоја“ немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, пружила је подршку граду Кикинди у изради Миграционог профила града. Гост Жељко Раду, члан градског већа за социјалну политику, демографију, осетљиве групе и људска права.

Водимо вас и у далеку Аустралију, тачније у Тасманију у посету тамошњој српској заједници. Из Аустралије се јавља Драган Гавриловић.

Представаљамо и тринаестогодишњу Сашу Згоњанин, девојчицу из Чикага која је постигла невероватне успехе у ритмичкој гимнастици. Причу о њој је припремила и са њом разговарал у Беогаду колегиница Мирјана Раичевић Тасић.

Музички гости Иван Милинковић и дечји хор „Колибри“.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.
Редитељ Сунчица Јерговић.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи