Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.53

Ексклузивни гости и актуелне теме у емисији "Магазин Србија на вези", на почетку нове сезоне. Како је у свету прослављен национални празник у славу предака и пробоја Солунског фронта, Дан јединства, слободе и националне заставе говори министар у Влади Србије задужен за дијаспору Ђорђе Милићевић, који је гост емисије. "Магазин" гледајте и на РТС2 у суботу, 21. септембра у 11.25.

Водимо вас у Беч и Минхен где је одржана централна манифестација обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

За емисију говори генерални конзул РС у Минхену Божидар Вучуровић  о српској заједници у Баварској и Баден Витенбергу, као и све већем броју деце у допунским школама на српском језику и  интересовању инвеститора из Немачке за нашу земљу.

Ексклузивни гост емисије је проф. др Роберт Ходел, професор на Институту за славистику Универзитета у Хамбургу и председник Хамбуршког одсека Друштва југоисточне Европе. Овај изузетан познавалац српског језика, нашег народа и културе недавно је добио Велику повељу Матице српске из Новог Сада,међу бројним другим наградама које је добио у Србији и свету, за свој допринос неговања српске језичке културе. Члан је Немачке академије у Берлину, али и инострани члан наше академије САНУ, почасни члан Српског књижевног друштва и сарадник више међународних славистичких часописа. Књига посвећена животу и делу  великана српске књижевности Борисава Станковића изашла је ове године, а у припреми за Сајам књига у Београду је његово дело "Иво Андрић - очима странца".

Из Чикага,  где је ових дана одржан велики скуп посвећен Николи Тесли који је окупио  велики број учесника, поред научника и уметнике, сликаре, књижевнике... јавља се наш дописник Александар Жигић.

Музички гости емисије Ансамбл "Коло".

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи