Ухватимо се у Теслино струјно коло

Ове године, Тесла фест у Канади нас води кроз три очаравајућа сегмента. Почиње у магичној хидроцентрали, наставља у прелепом парку на рубу Нијагариних водопада, и завршава спектакуларним изненађењем које ће повезати све љубитеље Теслине визије. Сви који буду део њега, моћи ће с поносом да кажу: “И ја сам део Теслиног струјног кола"!

И ове године, на предивном месту на Нијагариним водопадима, одржаће се међународни "Никола Тесла фестивал", који сваке године окупи Србе из свих крајева Северне Америке.

"Овогодишњи Тесла фест почиње званично 10. јула, подизањем заставе испред Скупштине града и пријемом Скупштини града Нијагара Фолс. Након тога, 12. јула у Нијагара парку одржаће се први пут национална конференција посвећена Николи Тесли, а 13. јула у Квин Викторија парку одржаће се Теслин дан", каже Борислав Живковић, директор Тесла феста.

"Сви знамо колико је Тесли био важан број 3, тако смо и ми ове године организовали Тесла фест, фестивал посвећен Николи тесли и који ће се састојати из 3 целине. Први део је научно-спиритуална конференција која ће окупити еминентне стручњаке из области науке, духовности, а отвориће га наша позната оперска певачица Марија Јелић која ће први пут доћи у Канаду. Други део фестивала односи се на прославу Теслиног рођендана под називом Дан Николе Тесле и који ће се одржати у прелепом парку прекопута самих Нијагариних водопада", каже Јована Коцић, креативни директор Тесла феста.

Посебан простор и подршка биће дата младим и талентованим уметницима са јасним алузијама на Теслин живот и стваралачки пут.

"Желимо да окупимо све људе обожаватеље Николе Тесле у јединствену групу, породицу, где ће се неговати дух иновација, дух напретка, међусобне повезаности и свако ко жели да буде део те повезаности може да набави пин на нашем сајту и поносно рећи да је део Теслиног струјног кола", каже Јована.

"Нијагара парк пауерс стејшн је реновиран и сада је јединствени музеј, како у Северној Америци, тако и у целом свету, где је у њеној изградњи, поред 13 патената који су укључени, 9 је патената Николе Тесле", каже Живковић.

У вечерњим сатима, поводом рођења Николе Тесле и његовог српског порекла, Нијагара водопади ће и овог пута током фестивала бити осветљени бојама српске заставе.

У том граду пре 15 година први пут је прослављен Дан Николе Тесле, који је од пре 2 године постао међународни фестивал. Овај фестивал је од великог значаја за српску заједницу, јер прославља живот и рад једног од највећих изумитеља српског порекла.

понедељак, 08. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару