Mагазин Србија на вези, РТС Свет, 21.00

Београд ће ових дана бити домаћин великом броју лекара са најпрестижнијих универзитета и клиника у свету, међу којима су и они нашег порекла, који ће разменити знања и искуства из својих специјалности, на 14. Конгресу српске медицинске дијаспоре, од 6. до 8. јуна 2024. године. "Магазин" гледајте и на РТС2 у суботу, 1. јуна у 11.25.

Конференција се организује већ скоро деценију и по, у партнерству са Министарством здравља РС, Медицинским факултетом у Београду, Светском здравственом организацијом, Лекарском комором, а под покровитељством престолонаследника Александра и принцезе Катарине.

У сусрет овом значајном догађају, наши гости су проф. др Татјана Станковић Тајлор, са Универзитета у Бирмингену из Велике Британије и проф. др Зоран Тодоровић са Медицинског факултета у Београду.

Гост емисије је и проф. др Надежда Басара, светски познати онколог, хематолог и транспантатор матичних ћелија, дугогодишњи директор болнице у Фленсбургу у Немачкој. Басара је једина докторка одликована највишим орденом Српске православне цркве за хуманост и заслуге у лечењу, Орденом Светог Саве Другог реда, као и највишим одликовањем за заслуге у лечењу, Малтешког реда Немачке.

Након годину дана богатог програма у Културном центру Србије у Паризу, 25. маја, свечаном прославом, завршено је обележавање 50 година постојања, ове, једне од најзначајнијих установе Срба у свету. Из Париза, извештава наш дописник, Владан Јочић.

На највећем плесном такмичењу у уличним плесним стиловима, "World of Dance" које се традиционално одржава у Лос Анђелесу, Србија ће овог 27. јула, први пут имати свог представника, победника националног такмичења. Наш представник међу више од 40 земаља света је плесна група из Београда "Израз". Ексклузивно, наши гледаоци ће имати прилике да виде наступ и кореографију, пре публике у ЛА, уживо у нашем студију.

Музички гост емисије је и Јасна Ђокић, са новом , једном од победничких песама са РТС-овог Сабора народне, градске и староградске песме.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић.

Редитељ Драгица Гачић.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије