Читај ми!

Конзул Вујовић: Планирамо заједничке активности са градским властима Њујорка

Конзул Републике Србије у Њујорку Тамара Вујовић, од када је на дужности, остварила је контакте са челницима највећег америчког града, што је од великог значаја за економску и културну сарадњу Сједињених Држава и Србије.

Тамара Вујовић каже да јој је први утисак у Великој јабуци био тај што на улицама има пуно људи.

"Могу да упоред од дана када сам стигла, па до сада, сигурно има три пута више људи на улицама, када су празници просто не можете да прођете...има туриста из целог света, људи који се досељавају у град и са жељом да остваре своје снове, баш онако филмски, у сваком смислу те речи, мислим и на добре и на лоше стране.

Имамо те неке позитивне стране, када видите јако успешне људе, и са друге стране негативну страну града и те људе на улицама који нису успели, очигледно у томе што су желели и њих има јако много, нажалот. Надам се да ће град наћи начин да реши тај проблем.

С обзиром на то да смо имали срећну околност и успоставили јако лепе односе са градом, актуелним градским властима, где је градоначелник Ерик Адамс, имала сам прилику да са њима причам о том стању у каквом је тренутно град.

Имала сам ту част да нас посети главна саветница градоначелника Ерика Адамса, госпођа Ингрид Луис Мартин, која је негде око 20 година његов главни саветник и прати га у каријери. Она је дошла у наш Конзулат и то са главном заменицом комесара за спољне послове, као и најближим сарадницама, тако да сам имала посету те четири врло важне жене, и да разговарам о нашој заједници и да их упутим у све те активности које ради наша заједница овде, као и у нашој Цркви, итд, тек имамо у плану заједничку сарадњу са Градом, и тек ће се видети, ја се надам, у току ове године шта ћемо лепо заједнички урадити", рекла је конзул Републике Србије у Њујорку Тамара Вујовић.

Конзул Тамара Вујовић има посебну, велику жељу да кад Новак Ђоковић дође поново на US Open, како се сви надају и да буде организован догађај на коме ће и он бити присутан.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво