Карта више за кабаре "Апсолутно роматично"

Музички кабаре под називом "Апсолутно романтично" српског позоришта у Чикагу, одигран је премијерно у предграђу Скоки.

Скоки тиатар, градско позориште у северном чикашком предграђу Скоки, било је и овога пута домаћин Српском позоришту Чикаго, чији су глумци премијерно, 17. марта, одиграли хумористички кабаре под називом "Апсолутно романтично".

Овај комад са играњем, певањем, глумом и вечитом темом љубави и мушко - женских односа, премијерно је испраћен овацијама и скандирањем публике.

"Српско позориште Чикаго се одлучило за представу овог типа зато што никад нисмо радили кабаре. Ово је трећа премијера у овој сезони и после једне комедије и једне историјске представе некако смо одлучили да пробамо да се окушамо и у тој бранши. Мислим да је било занимљиво радити и спремати, било је изазова пуно, играња, певања, глуме...порука је мушко-женски односи који никада не могу да буду објашњени до краја. Хтели смо да не буде баш урнебесна комедија кроз кабаре, него да пошаљемо и неку поруку што се тиче љубави и мушко-женских односа", рекао је Милан Андријанић, глумац и редитељ представе.

Позориште и позоришни комади су, између осталог, једна врста игре, како за саме учеснике на позорници, тако и за оне који посматрају сцену и даске које живот значе.

"Моја улога је била нека врста споне, тај можда кабаретски део између причица где сам покушао да са публиком, уз некакав фини хумор а мало уз озбиљне коментаре изазовем код људи нека лепа осећања и да вратимо то негде тамо где припада", рекао је", рекао је глумац Милован Глоговац.

Ако узмемо у обзир озбиљну чињеничну претпоставку да је Чикаго после Београда други град по броју Срба на свету, 2-3 позоришта који раде у Чикагу потврђују да је потреба за позориштем и за глумцима и за самим учесницима у представи, некако неминовно наметнута и неопходна.

"Вечерас смо имали једну фину, комичну представу, а и пре неколико недеља такође...публике имамо, само нам недостаје младих глумаца, тражимо их увек, добродошли су јер је Чикаго огроман град...треба нам, не само 2 позоришта, него и више", каже", каже глумац Милено Шишарица.

Интересовање чикашке позоришне публике је било огромно. За сва три извођења позоришног комада "Апсолутно романтично" тражила се карта више.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво