Читај ми!

Конференција "Јачање веза" - ветар у леђа Србима у Америци

Учесници конференције "Јачање веза" у Вашингтону кажу да им је скуп дао пуно нове енергије за јачање српске дијаспоре у Америци и ближе везе са Србијом. Као кулминација догађаја, организован је и свечани пријем у Амбасади Србије у главном граду Америке.

Амбасада Републике Србије у Вашингтону била је овог викенда најпопуларнија локација у главном граду Америке. Амбасадор Марко Ђурић приредио је пријем за учеснике програма "Јачање веза". Било је то једно велико финале програма који је донео пуно ентузијазма Србима у Америци.

Вече је почело химнама Србије и САД које је отпевао хор српске православне цркве Свети Лука из Вашингтона, чији диригент је Јелена Вранић.

Амбасадор Марко Ђурић и остали говорници истакли су значај српске дијаспоре у Америци.

"Рекао сам и раније данас-немојте бацати врућ кромпир само у моје двориште, ви такође представљате Србију овде и хајде да радимо заједно. Срећан празник, живела Србија, живело наше пријатељство", рекао је амбасадор Ђурић.

Конзул жеран у Њујорку Олгица Влачић захвалила је свима на доласку на прву конференцију дијаспоре и нада се да је то једна од многих.

"Утисци са ова три догађаја који су били јуче, данас и вечерас су изузетно позитивни. Осећа се дух заједништва, осећа се позитивна атмосфера", рекао је Арно Гујон, директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

"Када сам се припремала за долазак овде и захваљујем се Екселенцији Марку Ђурићу на позиву, нисам очекивала да ћу видети оволики број заинтересованих људи, за оно што јесте њихово срце и њихова душа, а то је њихова држава, њихова Србија", рекла је Сандра Божић потпредседница Народне скупштине Србије.

Током читаве вечери владало је изванредно расположење уз позитивне коментаре.

"Свака част амбасадору, ово је први пут у историји да је овако дивно, он је дошао код нас, ми смо доши код њега, не може боље", рекао је Бранко Терзић, међународни енергетски стручњак.

"Ја се бавим музиком, наравно, и то је нешто што повезује људе из читавог света. То је радио мој отац и то сам имала прилике у својој кући да видим и научим, као што су и ови дигађаји у последња три дана", каже Илда Шаулић.

Вашингтон је ових дана у знаку Србије, захављујући догађају који је организовала Амбасада Србије, али захваљујући великом потенцијалу српске дијаспоре сви су уверени да ће тако бити и у будућности.

недеља, 07. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару