Читај ми!

Нова књига за теслијанску Србију

Најновија књига професора др Велимира Абрамовића, великог познаваоца Теслиног живота и рада, недавно је објављена. Зове се "Тестамент Тесла".

Разговор са професором доктором Велимиром Абрамовићем, врсним познаваоцем живота и дела великог изумитеља Николе Тесле, који је својим проналасцима задужио човечанство, започињемо питањем о његовим најновијим књигама.

"Имао сам свега 15 година, када сам 1967, штампао у Нолиту тада прву збирку поезије "Емсеп" и тако сам постао песник", каже професор Абрамовић.

У новој књизи Ви се бавите Теслом на потпуно нови начин, из позоришне визуре?

"Тако је, то је Тестамент Тесла, који сам радио ја и Бехемот, то је један езотеријски човек који више није жив, али смо заједно писали драму у име Тесле и Теслијанаца, нову теслијанску Србију", каже професор.

Да ли је тачно да је Тесла још на почетку 20. века установио да може да утиче на поредак космичких тела и планета, рекао да је то Божанска моћ и Божански задатак, а не његов и престао да се бави тим експериментима?

"Он је у Колораду, 1899. године прво установио харп, значи климатску промену, која омогућава промену електромагнетског поља, тако да је у затвореној лабораторији почела да пада киша. И другу ствар је установио, да у врло нискофреквентним електромагнетским пољима, наша свест се одваја од онога што зовемо мисаони сегмент, а то је рад мозга, који је једна електромагнетска машина и онда ми можемо свешћу као курсором да прелазимо преко меморијских садржаја и написао је писмо да сада зна шта је у ствари промена временске координате, у ствари направио је први астрални времеплов, а касније се бавио и променом временске координате атомско-молекулских структура у чему је такође успео, ма колико фантастично звучало, то је да се тек открије о Тесли, јер оно што је откривено, то је све 19. век...даљинско управљање из 1896. године, бежични пренос сигнала и енергије из 1899. године, онда прво логичко коло за компјутере и логичка капија из 1988. године...дакле, ми смо остварили тек Теслин 19. век, а 20. нас чека - од куле Вандерклиф па надаље...", каже професор Абрамовић.

Иначе, Никола Тесла је рођен као четврто дете мајке Ђуке и оца, православног свештеника Милутина, 10. јула 1856. испред цркве Петра и Павла у селу Штикала, да би га после неколико дана и пресељења, родитељи однели у село Смиљан, где је крштен и уписан у црквене књиге. Школовао се и усавршавао у Грацу, Марибору, Прагу, Паризу, а 30. јула 1891. постао држављанин Америке, где је патентирао преко 700 проналазака и био пријатељ са петорицом председника САД-а.

Умро је на Божић, 1943. године, на 33. спрату хотела Њујоркер, а иза себе је оставио 155000 оригиналних докумената, колико их је његов рођак Сава Косановић затекао у његовој соби.

Свет ће још дуго морати да чека на ум раван Теслином, изјавио је проналазач Армстронг.

Иначе, др Абрамовић је знаменити теоретичар филма, професор на Академији уметности и аутор више књига о Николи Тесли, којим се бави више од 37 година.

недеља, 07. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару