Читај ми!

Жељка Цвијановић гошћа српског фестивала на Флориди

Председавајућа Председништва Босне и Херцеговине Жељка Цвијановић, боравила је током викенда на српском Фестивалу у месту Норт Порт на Флориди. Са њом је на лицу места разговарао Александар Жигић.

Налазимо се на Српском фестивалу у Норт Порту, у југозападној Флориди и ту је специјални гост Жељка Цвијановић, председавајућа Председништва БиХ, какви су Вам утисци са фестивала на Флориди?

"Одличне утиске носим са фестивала, свуда где живи наш човек, тамо живи и Република Српска. Ја сам и у својим претходним мандатима као председник Владе Републике Српске и као председник Републике Српске, и сада као српски члан Председништва БиХ, увек са нашим људима у иностранству и користим сваку нашу радну посету да посетим и нашу заједницу свуда где одлазим. Црква је дефинитивно важан стуб нашег идентитета, а преко цркве остварујемо контакт са нашом заједницом и заједно покушавамо да пошаљемо добре поруке, а таква је и ова - без обзира где живели наши људи, они су део Републике Српске, они су део нашег националног корпуса, то су људи који чувају своју веру, традицију, језик, културу, дакле заједно са Црквом раде на очувању идентитета.

Оно што ме посебно обрадовало, и што имам дивне утиске и са Флориде јесте што је сваки наш човек са којим сам имала прилику да разговарм на фестивалу рекао - чувајте нам Републику Српску. Дакле, чувајмо заједно Републику Српску, без обзира живимо ли у њој или изван", каже Цвијановић.

У Вашингтону сте имали разговоре и са члановима Конгреса и Стејт Департмента?

"Да, имала сам разговоре, била сам са колегама из Председништва БиХ. Наравно, ми смо људи који имамо различита политичка виђења о многим стварима, која се везују и за прошлост и садашњост и будућност, али нас то не спречава да заједно радимо. Та различита политичка размишљања о одређеним стварима су нешто што оптерећује политичку свакодневницу у оквиру БиХ, али оног дана кад будемо прихватили једни друге и кад будемо разумели да није наша политика која треба да минимализира улогу неког другог ил у којем треба да ходамо по свету и причамо најгрђе ствари једни о другима, онда ћемо имати бољу и светлију будућност. До тада, можда ћемо се мало и мучити на овај начин, али, ево моја порука свима који живе у оквиру БиХ јесте - уважимо реалности, имамо Републику Српску, имамо Федерацију БиХ, имамо своје надлежности, уколико будемо боље сарађивали утолико ће се то боље видети и на економском, и наравно политичком плану", рекла је Цвијановић, председавајућа Председништва БиХ.

"Република Српска је нешто посебно за наш српски народ и род, тако да је нама Република Српска послала њено срце у виду Жељке Цвијановић и Њене Екселенције. Велика нам је част што смо тако почаствовани да смо имали привилегију да данас овде имамо високе одличнике српског рода", рекао је отац Саша Ђурђевић.

понедељак, 08. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару