Читај ми!

"Србија на вези", РТС Свет, 20.55

Веселин Џелетовић, аутор романа "Српско срце Јоханово", који говори о страдању Срба и трговини органима на Косову и Метохији, наш je гост. По овом роману рађен је сценарио за филм "Жетва", који ће потписати холивудски сценариста и редитељ Пол Кампф. Емисију можете гледати и на РТС2 у суботу, 5. децембра у 11.30.

У емисији "Србија на вези" гледаћете и...

О својим земљацима на Космету редовно брине српска дијаспора у Америци. Пред наступајуће новогодишње празнике, у Чикагу је ових дана у току хуманитарна акција прикупљања пакетића за малишане из српских средина на Косову и Метохији.

Бележимо приче и судбине наших људи који су се школовали у инострансту, а онда тамо настанили. Разговарали смо и са онима који су се у време пандемије вратили у Србију и одлучили да овде остану и започну посао.

Иако је завршио дириговање на московском музичком конзерваторијуму Владимир Трбовић је одлучио да му музика буде само хоби. Уместо наступа по светским концертним дворанама, отворио је ресторан брзе хране у Риму.

После две деценије рада у Грчкој, Новица Раденковић из околине Уба вратио се у домовину. Започео је производњу сирева, а у послу му помаже комшија, Хајнц Телман, Швајцарац који се настанио Тамнави.

Ученици школе за музичке таленте из Ћуприје наступИли су пре пандемије у њујоршком Карнеги холу. Био је то трећи пут за пет година да ђаци ове школе представљају своју земљу у Сједињеним Америчким Државама.

Разговарали смо са професорком Александром Миловановић, добитницом награде "Дијалогос", за најбољу књигу у региону у области истраживања културе и медија у 2019. години.

На недавно одржаној Недељи моде у Торину, где је учествовало 40 дизајнера из балканских земаља, етно хаљина књажевачког Удружења за неговање традиције "Извор" изабрана је у 10 најлепших.

Реприза емисије у 02.03.

Уредник емисије Драгана Живојновић и Татјана Адамовић

Реализатор Ернестина Глигоријевић

 

 

 

 

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи