Читај ми!

Руле фон Бизмарк - светски, а наш

Владан Ракић нас упознаје са праунуком једног од највећих немачких политичара, ујединитеља и првог канцелара Немачке Ота фон Бизмарка. То је наш Руле фон Бизмарк.

Родни Хамбург заменио је Суботицом, а постојбину Немачку Србијом, од милиона могућих супруга Немица, одлучио се за Српкињу Десанку, родом из Пљеваља.

Јединствени Руле фон Бизмарк, праунук првог канцелара и ујединитеља Немачке, Ота фон Бизмарка. Довољни разлози да посетимо пријатног и драгог 76-годишњака, радо виђеног свуда где се појави, и у Суботици и на Палићу, једном речју, он плени својом појавом на савком кораку.

У свом стану у Суботици где са својом супругом Десом живи 12 година, Руле нам пред камером отвара душу.

Немачки народ је велики народ, једног Гетеа, Шелинга, Фихтеа, огромне фолозофије и грандиозних људи. Ту је и Ото фон Бизмарк...

"Припадао сам једној аристократској породици, али мој отац је био нациста, као и моја мајка. Отац моје мајке је био генерал адмирал, први главнокомандујући...то се може наћи на гуглу, има много тога о томе. Тада сам себи рекао не и не, никада нећу да имам ништа ближе с том породицом, па и на папиру. Још тада су моје мисли биле на страни Србије", каже Бизмарков праунук Руле.

Да ли сте Србију заволели кроз Вашу супругу?

"Не, једно је политика, друго је љубав".

Како се то догодило да ожените једну Српкињу, Црногорку?

"У то време сам од својих пријатеља из Хамбурга добио једну фотографију коју сам често гледао кад сам одлазио у кревет...гледао сам ту фотографију и очи те жене, јер очи много говоре".

Колико сте се година борили за ту жену?

"Уопште се нисам борио, није било потребно. За све је било потребно неколико недеља..."

Тако је морало бити, потврђује Десанка.

"Морао се вратити аутобусом, како је и дошао, тада је била блокада...али, одмах смо све решили, на првом сусрету...и рекао ми је, чим одем у пензију, враћамо се овде, јер хоће у Србији да живи. И подржава ме у свему", каже Даница.

Кад игра Ђоковић са Немцем, Руле навија за Ђоковића, за Србију.

"Моје срце, моја крв тече за Србију", искрено каже Руле.

Ипак, најлепшу слику, Десанки је насликао живот...Љубавну причу у врло необичну слику, на којој централно место заузима праунук Ота фон Бизмарка, чувеног канцелара Немачке, политичара светског гласа.

Руле фон Бизмарк, српски сет са душом умоченом у најјаркије боје Србије, Руле Немац али све више и више Србин, Суботичанин, некако светски, а наш.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи