Читај ми!

Стипендирање добрих ђака - инвестиција која се вишеструко враћа

Владе и Ана Дивац, боравак у Србији, користе и за сусрет са стипендистима, успешним средњошколцима слабијег материјалног стања, које њихова фондација финансира.

Стпендиста Фондације Дивац, Иван Јевтић каже да му ова стипендија пуно значи.

"Доста ми је помогло, јер сам видео да имам финансијску сигурност за следећу годину, а могао сам да купим сву потребну литературу за припрему за факултет и такмичење у тој години и лаптоп који користим на факултету...Стипендија се конципира на томе да ми сваког месеца треба да волонтирамо, јер морамо бити свесни да и другима треба помоћ и на крају месеца шаљемо ту репортажу о томе шта смо ми урадили тог месеца за друге. Подигло ми је и свест о томе да је волонтирање нешто што може свако да ради и што је, практично, обавеза сваког појединца", каже Иван.

"Наши стипендисти су сви одлични ђаци, одлични су и у области музике, уметности, науке, спорта...такође су и волонтери, што мислимо да је јако важно, да кроз свој волонтерски рад дају допринос, да нaуче да има и тежих ситуација него што је њихова. Много нам је лако да их изаберемо, нажалост, јер се број пријава повећао, 1000 деце се пријавило. Ми имамо своје норме по којима их бирамо и не можемо да погрешимо, јер су сви одлични ђаци.

Ово је најбоља и најсигурнија инвестиција коју може неко да да, сто посто се враћа. Још кад смо почели с радом у Америци, знамо да су то највећи донатори и да највише помажу кад стекну свој новац, а они сви стекну, јер су вредни, амбициозни, дисциплиновани, фокусирани и имају емпатију за друге људе, јер знају како је њима било и знају како су се осећали кад се њима помогло", каже Ана Дивац.

Како живи Ваша породица у Америци у ово време короне?

"Док је био тотални локдаун, то је била јединствена прилика да сви ми, нас петоро, будемо на окупу и било је лепо јер моја деца нису више деца већ одрасли људи па смо могли да се повежемо и на неки други начин, то нам је било прелепо. Имали су срећу да су добили послове баш у време короне, када много људи остаје без посла...тако да они раде, ћерка ради и студира, тако да су сви заузети, њима је добро", каже Ана Дивац.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи